dilluns, 11 de maig del 2015

ELS ENZIMS

Donem molta importància i es parla molt en els mitjans de comunicació d'òrgans vitals del nostre cos com el cervell, el cor, les artèries... però hem de tenir cura dels petits compostos que vetllen per la salut d'aquests òrgans, perquè si no funcionen bé hem d'anar a la rel del problema. 
Els enzims són un d'aquests compostos que, fins ara, es pensava que només eren catalitzadors de la digestió, però sabem que el seu paper és molt més ampli. 
Els enzims són vitals i qualsevol aliment cru i fresc en conté. El problema esdevé amb la manipulació dels aliments que es fa actualment: calor intens, humitat excesiva, radiació, tractaments químics, refinaments, conservació, pasteurització... que destrueixen els enzims que de forma natural contenen els productes que mengem. Tot allò que mengem passa a formar part del nostre cos de forma immediata, i tot allò que no té enzims vius és un aliment mort que entra en lluita amb el nostre sistema digestiu perquè es converteix en subproducte tòxic i desencadena el que es coneix com toxèmia, que no és altra cosa que l'acumulació de tòxics. 
Avui en dia sabem que a través de l'alimentació podem prevenir malalties metabòliques i degeneratives, i que també són reversibles. Malalties com el càncer, el colesterol, diabetis, àcid úric, al·lèrgies les podem reduir i eliminar si introduim dins la nostra dieta producte fresc i cru i eliminem els aliments de la "dieta moderna occidental", és a dir, aliments manipulats, precuinats, amb additius, aromatitzants, amb colorants, o sigui, aliments adulterats. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada