dimarts, 20 de maig del 2014

EL PRÒPOL·LI I ELS SEUS BENEFICIS

Diversos estudis científics han demostrat les propietats medicinals del pròpol·li, entre moltes es reconeixen principalment les antibiòtiques (fungicida i bacteriana), cicatritzants, antiinflamatòries, analgèsiques, antial·lèrgiques, epitelitzants i anestèsiques. Aquesta substància resinosa de color verd, quasi bé negre, l'obtenen les abelles de l'escorza d'alguns arbres com el castanyer, el saüc, el desmai, el roure, el pi, el cirerer i d'algunes plantes boscoses, conté també provitamina A, vitamines del grup B (B3 principalment), aminoàcids, minerals i bioflavonoides (vitamina P).
Les abelles ho utilitzen per cobrir hermèticament les parets del rusc i protegir-lo així de viruns, fongs i bactèries. 
Generalment, es fa servir per tractar afeccions de les vies respiratòries com refredats, grip, sinusitis, otitis, laringitis, bronquitis, asma, pneumònia, etc. També es tracten afeccions de la pell com herpes, verrugues, forúnculs, eczemes, etc. Tot i així, el pròpol·li té indicacions per tot el nostre organisme.
A l'aparell digestiu regenera les llagues, regula la gana i és un protector hepàtic natural. 
A les vies respiratòries, com és un antibiòtic natural, ens ajuda a prevenir i guarir les malalties d'aquesta zona. 
Per l'aparell circulatori és vasodilatador i hipotensor, a més de millorar fragilitat del cabell, normalitza la pressió arterial i inihibeix de l'oxidació per colesterol.
Per la dermis és un cicatritzant potent, desinfecta, i també s'usa com a fungicida. 
Ajuda a mantenir la salut bucal, estimula la generació d'esmalt dental, evita la formació de tosca i càries i afavoreix la curació de les aftes bucals. 
És un producte natural que per la seva fàcil dosificació i per les seves múltiples aplicacions, haurem de tenir a la nostra farmaciola cassolana. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada